Caxigalines nella Reguera'l Campizu

16 marzo 2017

BARES DE VIGO: RIBEIRO [Bouzas]


 Durante tempo pensei en non incluir o nome deste bar nun posible rueiro de tabernas excelentes por temor a que xentes leitoras do meu blog puideran acudir en masa ao tal local e impediran unha maior comodidade e pracer no acto sinxelo pero sempre feliz de tomar un viño ou unha caña un domingo pola mañán en Bouzas. Pero, vista a concorrencia masiva que entre a unha e as tres da tarde pode observarse nese sitio, calquera cousa que eu engada pouco máis pode mudar as cousas. Á hora do vermú, o Ribeiro exhibe poderío dentro e fóra; quintos, medios ou cañas de cervexa, callos ou ensaladilla de tapa cortés aromatizan a rúa. Pero o mellor está nas empanadas que serven á petición: unhas empanadas finísimas, de amoado crocante, cun recheo de chocos ou calamares de auténtico vicio. Hai quen xanta nese recuncho, en medio do fragor do vermú, co televisor enceso con imaxes de carreiras de motos ou de partidos de fútbol. Os pratos que pasan (o polbo, en particular, pero tamén a orella) dan envexa e o servizo que os transporta é dunha eficacia ás veces inexplicable. Non está feito o Ribeiro para vermuteiros tranquilos: é para os/as amantes de barra en dobre fila, pedidos por riba dos ombreiros e trafegar de tapas dun lado ao outro coas pingas a piques de emporcalo todo. Ou sexa: para bareteiros e tasquícolas de toda a vida.    

1 commento:

Manuel Ángel Candelas Colodrón ha detto...

Nota.-
A empanada adoita acabarse. As dúas e media queda xa moi pouca.